J. Čarnogurský je pripravený kandidovať, ak bude mať dostatok podpisov

07.12.2012 Bratislava

Bratislava 7. decembra (TASR) - Petičný výbor historicky prvého predsedu KDH Jána Čarnogurského začne v pondelok (10. 12.) zhromažďovať podpisy potrebné na jeho kandidatúru na post prezidenta SR. V prípade, že sa ich podarí vyzbierať dostatok, bude Ján Čarnogurský kandidovať a stane sa tak oficiálne druhým uchádzačom o post hlavy štátu po zakladateľovi Dobrého anjela Andrejovi Kiskovi.

"Chcel by som využiť svoje skúsenosti právne aj politické na zvládanie problémov Slovenska, chcel by som pôsobiť zjednocujúco medzi politickými tábormi a uplatniť svoje skúsenosti na medzinárodnej úrovni," zdôvodnil svoje rozhodnutie Čarnogurský. Jeho úsilie doposiaľ podporili iba Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) Vladimíra Palka.

Čarnogurský už skôr uviedol, že by chcel viesť svoju prezidentskú kampaň pod heslom Silné a spravodlivé Slovensko. S verejnosťou chce komunikovať aj prostredníctvom svojej webovej stránky.

Prezidentské voľby by sa mali konať na jar 2014. Vládny Smer-SD plánuje svojho kandidáta predstaviť najskôr v decembri 2013. Ambíciu postaviť do volieb vlastného spoločného kandidáta majú aj opozičné strany takzvanej Ľudovej platformy. Na jeho mene sa však zatiaľ nedohodli.
 

Vyberte región